ca-Manteniment bàsic de la salut del pèl i la pell del teu gos

Si volem que el nostre gos gaudeixi d'un pèl sa, net i en bones condicions, és important llegir aquestes recomanacions senzilles de dur a terme.

Raspallar cada dia

Et recomanem que raspallis al teu gos com a mínim un cop al dia, amb la finalitat d'eliminar la brutícia externa i mantenir-lo lliure de nusos. Heu de pensar que un cop brut o amb nusos tot serà més difícil i probablement s'hagi de tallar el pèl, cosa que s'hauria pogut evitar.

Quan ho haig de fer?

Sempre que puguis abans i després de fer exercici, tant si és un passeig pel camp o al parc de la ciutat, bàsicament perquè és el moment en el que és més probable que se li facin nusos.

Els nusos són zones molt propenses a acumular brutícia i humitat, cosa que pot provocar dermatitis i ser un possible focus de paràsits. A més a més, si el nus es fa gran pot acabar provocant dolor i molèsties al nostre animal.

Una bona higiene dels nostres animals no només els protegeix a ells, també a tots els membres de la família.

Molta atenció a les oïdes.

El pèl que s'acumula a l'interior de les orelles de molts animals, respon a una defensa natural contra els cossos estranys (espigues...), tot i que per aquest motiu es poden fer cúmuls de cera i provocar que s'embrutin freqüentment. Per aquest motiu, per evitar mals majors com una otitis, haurem de tenir un bon hàbit de higiene i netejar almenys un cop a la setmana les oïdes dels nostres animals.

Una cop al mes a la perruqueria.

Mantenir en bon estat el pèl i la pell dels nostres animals és fonamental pel seu benestar i qualitat de vida. Des del raspallat regular, passant per les desparasitacions freqüents contra els paràsits externs, fins als banys amb productes cosmètics adaptats a les seves necessitats, permeten que els nostres animals de companyia visquin molt més sans i convisquin amb nosaltres amb més tranquil·litat.

Primer és la salut i després l'estètica, tot i que no han d'estar renyides si aquestes cures les deixem en mans de veritables professionals. Amb els nostres serveis de perruqueria i estètica, els vostres animals estaran atesos i ben guapos.

Durant les èpoques en les que els nostres animals fan més exercici i gaudeixen de l'aire lliure, recomanem que un cop al mes visitin la perruqueria, on els hi farem una revisió i us aconsellarem si li cal algun tractament.