ca-Viatjar amb animals al cotxe

Tots els propietaris han de saber que existeix una normativa perquè els animals viatgin en cotxe, de manera que s'ha de tenir molt present per la seguretat de tots els membres de la família i per les possibles sancions a les que ens enfrontarem si no l'apliquem.

Al viatjar en cotxe no està permès que l'animal estigui lliure dins del vehicle. El codi de circulació ho prohibeix i ens pot sancionar amb multes d'entre 100 € i 400 €, a més a més posem en perill risc la vida de l'animal i la nostra. 

Per què no pot viatjar lliure dins del cotxe?

Us posem un exemple per a un accident frontal a tan sols 50 km/h amb un animal de 20 kg de pes. Suposant que anés als seients posteriors i si impactés contra els seients davanters, ho faria amb una força d'impacte del voltant de 700kg, el que posaria en greu risc la vida de tots els ocupants del vehicle.  

Sempre és necessari portar al nostre animal ben subjecte dins del cotxe, per la seguretat de tots els membres de la família i per les possibles sancions a les que ens enfrontem si no ho fem.

Quin és el millor sistema de fixació?

Hi ha diferents sistemes per portar als nostres animals de forma segura al cotxe i complint la normativa vigent actual.

Remolc exterior
És molt útil si hem de transportar a més d'un animal. Aquest sistema ens obligarà a complir la normativa i passar la inspecció tècnica de vehicles (ITV).

Xarxa de separació
Tant si la col·loquem a l'interior del vehicle, com si ho fem en el maleter, hem d'assegurar-nos que queda ben fixada a través d'una bona subjecció.


Corretja de seguretat
Aquest és un sistema molt pràctic i fàcil d'utilitzar, ja que s'enganxa al cinturó de seguretat del propi vehicle.

Transportí

És el sistema més utilitzat i al mateix temps és un sistema econòmic, ja que al mercat podeu trobar una gran varietat de models. En el cas dels animals grans heu de saber que el transportí s'ha d'allotjar al maleter del cotxe. Per animals petits la normativa permet posar-los al terra de l'interior del vehicle, però mai sobre els seients.

Posted by Clínica veterinària Les Bòbiles